TELEFOONNUMMER (06) 28 39 69 94
Bereikbaarheid

24/7 voor Noodgevallen

ADRES

Metslawierstraat 4, 5045 EC Tilburg

Bitumen dakbedekking laten vervangen Tilburg

Heeft u bitumen dakbedekking (ook wel dakleer genoemd) die aan vervanging toe is of misschien zelfs al lekt? Schakel dan snel de hulp in van Akyaz dakonderhoud in Tilburg. Onze dakdekkers staan zelfs 24/7 voor u klaar in geval van nood.

De dakspecialisten van Akyaz Dakonderhoud Tilburg repareren of vervangen op vakkundige en veilige wijze uw bitumen dakbedekking. Nieuwe bitumen dakbedekking aan laten brengen op uw nieuwe tuinhuis, garage of carport? Ook daarvoor zijn de professionele dakdekkers van Akyaz Dakonderhoud de juiste partner: “Altijd de beste zorg voor uw dak!”

Lekkage aan uw bitumen dak?

24/7 bereikbaar bij noodgevallen.

Bitumen Daken - Tilburg - Akyaz
Bitumen Dak Vervangen - Akyaz Dakonderhoud - Tilburg

Waarom bitumen dakbedekking?

Bitumen is een soort dakbedekking. Het wordt ook wel bitumineuze dakbedekking, dakleer of roofing genoemd. Dakleer is een van de voordeligste en duurzaamste oplossingen voor platte daken of een licht hellende dak. Wanneer bitumen dakbedekking op de juiste manier wordt aangelegd heeft het dakleer een levensduur tot wel 30 jaar. Bitumen dakbedekking vervangen is soms noodzakelijk omdat het slijt door de invloed van het weer en UV straling. Ook blijft op platte daken het water soms staan wat tot problemen leidt. We zien ook vaak dat dakleer simpelweg niet goed is aangebracht. Het plakken van bitumen dakbedekking wordt bij ons altijd gedaan door goed opgeleide dakdekkers die het bitumen met branders bevestigen op uw platte dak.

Uw oude dakbedekking laten verwijderen en/of vernieuwen door een dakdekker in Tilburg? Ontvang dan een vrijblijvende offerte op maat.

Nieuwe bitumen dakbedekking

Ondanks het feit dat dakleer een levensduur van tientallen jaren heeft, is het natuurlijk ook een keer toe aan vervanging. Maar hoe komt u erachter wanneer uw dakbedekking vervangen moet worden? Enkele voorbeelden waaraan u zelf kunt zien of uw bitumen dakbedekking aan vervanging toe is:

 • Vochtplekken onder het dak
 • Poreuze dakbedekking
 • Scheuren in de dakbedekking
 • Loslatende randen
 • Achterstallig onderhoud

Het voordeel van bitumen dakbedekking is dat het soms ook over de oude dakbedekking geplakt kan worden. De professionele dakdekkers van Akyaz Dakonderhoud Tilburg komen graag een vrijblijvende dakinspectie bij u doen om te zien wat er voor uw dak mogelijk is.

Nieuwe Dakbedekking - Dakinspectie - Tilburg
Voordelen Bitumen Dak Dakonderhoud

Voordelen bitumen dakbedekking

 • Voordelige dakbedekking voor platte daken en licht hellende daken;
 • Lange levensduur tot wel 30 jaar;
 • Over bestaande dakbedekking te leggen;
 • 100% recyclebaar;
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren;
 • Zo goed als onderhoudsvrij;
 • Multifunctioneel inzetbaar: tuinhuizen, blokhutten, garages, bungalows, dakkapellen enz.

Gemodificeerde bitumen beter bestand tegen uv-straling

Er zijn meerdere soorten bitumen dakbedekking. Gemodificeerde bitumen is daar een goed voorbeeld van. Aan deze bitumen zijn kunststoffen aan toegevoegd. Hierdoor is het meer uv-bestendig en minder gevoelig voor oxidatie. Voorbeelden van gemodificeerd dakleer zijn: Stryreen butadien (stryreen), ook wel SBS genoemd. Dit type bitumen is elastischer en rekt beter mee bij krimpen en uitzetten van uw dakconstructie. Daarnaast is er ook Atactisch polypropyleen (APP). APP bitumen biedt de beste bescherming tegen ultraviolette straling, maar is minder elastisch. Welk type bitumen dakbedekking uw dak nodig heeft? Dat vertelt onze dakdekker u graag tijdens een vrijblijvende inspectie van uw bitumen dak.

Vraag de dakdekker van Akyaz Dakonderhoud Tilburg naar de mogelijkheden.

Gemodificeerde Dakbedekking tegen UV
Bitumen Dak Vervangen - Akyaz Dakonderhoud - Tilburg

Zelf uw bitumen dak vervangen, verstandig of niet?

Zelf aan de slag met zelfklevende bitumen dakbedekking? Dat klinkt aantrekkelijk, om zo uw dakbedekking goedkoop te repareren of vervangen. Als professionele dakdekkers raden we dit toch sterk af. De zelfklevende bitumen dakbedekking hecht veel minder goed dan wanneer het wordt gebrand door ervaren dakdekkers. Met als gevolg: extra veel kans op lekkages. Waterschade brengt veel kosten met zich mee en heeft u eenmaal lekkage? Dan stroomt het water sneller naar binnen dan u voor mogelijk houdt. Neem geen risico en voorkom hoge reparatiekosten door waterschade. Laat uw nieuwe laag bedekking plakken door ervaren vakmannen, kies voor Akyaz dakdekkers in Tilburg.

Investeer eenmalig goed in uw dak, kies voor een betrouwbare dakdekker en geniet er tientallen jaren van!

Akyaz | Dakdekker in Tilburg "Altijd de beste zorg voor uw dak!"